Voor bedrijven

Vitaliteit en veerkracht voor bedrijven

Vitale en veerkrachtige medewerkers zijn gelukkiger, productiever, verzuimen minder en ontwikkelen een grotere duurzame inzetbaarheid. Steeds meer mensen beslissen zelf om te werken aan hun vitaliteit en veerkracht. Daarnaast is het (preventief) werken aan vitaliteit en veerkracht ook belangrijk voor jou als werkgever.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw medewerkers vitaal en veerkrachtig, en daarmee duurzaam inzetbaar, worden of blijven?
Ik denk graag met je mee om jouw medewerkers te ondersteunen in het geven van aandacht aan en het zetten van stappen op de verschillende gebieden van Vitaliteit & Veerkracht.
Denk hierbij aan:
  • NEen Vitaliteit & Veerkracht-traject (individueel of in groep), bestaande uit een nulmeting vooraf van de mate van Vitaliteit & Veerkracht, eventuele stress en werkdrukklachten en belangrijke gezondheidsparameters (o.a. bloeddruk, cholesterol, visceraal vet), een aansluitend traject met wandelingen en/of individuele coaching en een eindmeting.
  • NEen Vitaliteit & Veerkracht-week bestaande uit een week lang tips op het gebied van Vitaliteit & Veerkracht, iedere dag een beweegactiviteit en de mogelijkheid om verschillende metingen te laten doen en een gesprek met een coach te hebben over Vitaliteit & Veerkracht.
  • NVitaliteit & Veerkracht-wandelingen, een wekelijkse ontspannen en effectieve wandeling aan het begin van de werkdag of tijdens de pauze, waarbij er aandacht is voor bewustwording, ademhaling, plezier en ontspanning. Waarna de medewerkers weer uitgerust en opgeladen aan het werk gaan.
  • NPreventief Medisch Onderzoek, elk bedrijf is wettelijk verplicht om zijn medewerkers periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden. Zo kan een V&V-scan inclusief Health Check (meting van belangrijke gezondheidsparameters o.a. bloeddruk, cholesterol, visceraal vet) en meting van stress en werkdrukklachten fungeren als PMO voor jouw medewerkers. Eventueel in combinatie met coaching.
  • NStress- en werkdrukonderzoek, bestaande uit een aantal individuele vragenlijsten om, individueel of per groep, de mate van stressklachten, herstel na werk en stressbronnen op het werk te meten (CSR).
  • NEen individueel V&V-coachtraject. Dit is een krachtig middel bij het herstellen van burn-out. Door een traject preventief in te zetten, kan het zelfs een burn-out voorkomen.

HR-advies en interim

Sinds 2021 werk ik onder de naam Vitaliteit & Veerkracht. Daarmee bestaat VIA (Vasbinder Interim Advies) niet langer. Ook vanuit Vitaliteit & Veerkracht ga ik graag met je in gesprek om jouw bedrijf te ondersteunen. Bij voorkeur als het gaat om thema’s als vitaliteit, veerkracht, verzuim, werkgeluk, duurzame inzetbaarheid, goed werkgeverschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling, burn-out preventie en herstel. Maar ook als interim HR-professional.

Wat kan ik voor je doen?

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jouw bedrijf en medewerkers kan betekenen? Laat je gegevens hier achter, dan neem ik contact met je op.

Wat andere bedrijven zeggen over Tineke

Tineke heeft voor Marketing Drenthe een medewerkertevredenheidsonderzoek verricht middels interviews met de medewerkers. Zij deed dit op een zeer prettige manier, waarbij ze een sfeer van vertrouwen en veiligheid wist te creëren bij het team. Van de uitkomsten maakte ze een duidelijk verslag met conclusies en aanbevelingen, waar we gelijk mee aan de slag kunnen. De gehele doorlooptijd van het traject was kort, Tineke schakelt snel en dat is fijn.

Marketing Drenthe
2021

Een sparringpartner zoals jij gun ik iedereen. Je bent scherp, integer en oplossingsgericht. In een team neem je mensen mee en draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de ander.

Tineke heeft als loopbaanadviseur bij Enexis verschillende begeleidingstrajecten uitgevoerd op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Door haar proactieve houding en door eerlijk en duidelijk te zijn, heeft zij snel een goede aansluiting bij de medewerkers én managers gevonden en hun vertrouwen gekregen. Tineke is rustig en doordacht, werkt heel zelfstandig en trekt aan de bel indien nodig. Dat maakt haar plezierig om mee samen te werken.

Enexis

Tineke is iemand die snel contact maakt in de organisatie en goede feedback op zaken kan geven. Door haar energie en vriendelijkheid, actieve houding en organisatie sensitiviteit heeft zij een enorme bijdrage geleverd aan onze HR-afdeling. Zij is prima in staat om allerlei trajecten op te pakken van verzuim tot coaching.

Tineke is erg toegankelijk voor mensen, weet de juiste sfeer te scheppen en toon te zetten en weet goed om te gaan met vertrouwelijke informatie. Ze is zeer zorgvuldig en heeft gevoel voor urgentie. Ik was ook erg tevreden over de uitgewerkte rapportages. Van een brij aan informatie wist Tineke een compact en praktisch rapport te maken. Daarnaast heb ik regelmatig met haar kunnen sparren. Tineke weet dan de juiste vragen te stellen om daar zelf mee verder te kunnen.

Tineke is bij ons begonnen in een hectische tijd. Door haar werkwijze gaf ze meteen vertrouwen en liet ze zien in staat te zijn zich een nieuwe manier van werken snel eigen te maken. De communicatiestijl van Tineke zorgt ervoor dat ze gemakkelijk aansluiting vindt bij ieder niveau, iets wat in ons werk erg belangrijk is. Door haar brede vakkennis ziet Tineke snel verbanden en is ze naast het leveren van inhoudelijk goed werk ook in staat om andere partijen te betrekken en goed te informeren.

Tineke heeft ons als interim HR-adviseur bijgestaan tijdens een grote reorganisatie. Zij heeft op zelfstandige, deskundige en doelgerichte wijze de meest lastige cases tot een goed resultaat gebracht. Daarin heeft Tineke de juiste balans gevonden tussen zakelijkheid en empathie met medewerkers die persoonlijk getroffen werden door de reorganisatie. Als opdrachtgever en directeur waardeer ik bovenal dat Tineke steeds door de juiste vragen te stellen de behoefte en belang van de organisatie helder wist te krijgen.