Zo help ik je

In 3 stappen naar meer vitaliteit en veerkracht

  1. Kennismaken en klikken
  2. Scannen en plannen
  3. Coachen en groeien

1.

Kennismaken: klikt het tussen ons?

Alleen jij kunt de stappen zetten die nodig zijn om vitaler en veerkrachtiger door het leven te gaan. Ik loop een stukje mee op je pad. We gaan het dus samen doen, maar ik laat de verantwoordelijkheid bij jou. Ik vind het belangrijk dat jij zelf de regie neemt en houdt. Ik spiegel je en confronteer je, op een liefdevolle manier. Dat is kwetsbaar en vraagt om vertrouwen in elkaar en in het traject. En om 100% commitment van ons allebei. 

Daarom nodig ik je graag uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat we beiden kunnen ontdekken of er een klik is tussen ons. Zo’n gesprek doe ik graag wandelend, omdat het heerlijk is om buiten in de natuur te zijn. En omdat ik merk dat het vaak net iets makkelijker is om je verhaal te vertellen als we niet recht tegenover elkaar zitten, maar lekker in beweging zijn. Dat haalt je uit je hoofd en brengt je in verbinding met je hart. 

Als ik voel dat ik jou niet verder kan helpen of dat er geen klik is of wanneer jij begeleiding nodig hebt die niet tot mijn expertise behoort, dan zeg ik dat eerlijk en gaan we niet met elkaar verder. Ik denk dan wel graag met je mee, naar wie ik je kan doorverwijzen.

2.

De start: een uitgebreide intake

Als de klik er is, gaan we aan de slag. Voorafgaand aan onze eerste afspraak vul jij de uitgebreide Vitaliteit & Veerkracht-scan in. Misschien heb je de gratis quickscan op mijn website al gedaan. De V&V-scan bevat een uitgebreide vragenlijst en kijkt nog veel gedetailleerder en met een holistische blik naar de zes aandachtsgebieden van vitaliteit en veerkracht.

Wanneer je via het CSR-centrum bij mij komt en/of veel last hebt van stressklachten, gebruiken we ook de online CSR-vragenlijsten om inzicht te krijgen in de ernst van je stressklachten.

Wanneer er bij jou sprake is van andere (gezondheids)klachten of signalen die je nog niet goed kunt duiden, kijken we hier ook naar om zo meer zicht te krijgen op de oorzaken van jouw vragen. Eventueel vullen we dit aan met een Health Check (meting van belangrijke gezondheidsparameters o.a. bloeddruk, cholesterol, visceraal vet)

In de eerste coachsessie(s) bespreken we de uitkomsten van de V&V-scan en andere vragenlijsten. Zo word je je bewust op welke onderdelen je al gezond bezig bent en op welke onderdelen je nog verder kunt groeien. Je krijgt concrete adviezen en handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Afhankelijk van de uitkomsten en van wat jouw persoonlijke doelen zijn, bespreken we ook hoe ik jou in de rest van het traject kan begeleiden.

Het is ook mogelijk om een losse complete V&V-intake af te nemen. Deze bestaat
 uit de uitgebreide V&V-scan, de CSR stress vragenlijsten en onderzoek naar gezondheidsklachten, eventueel aangevuld met een Health Check (metingen). De uitkomsten hiervan worden besproken in een uitgebreid consult van ongeveer 2,5 uur. Hierna weet je hoe je ervoor staat op het gebied van jouw Vitaliteit en Veerkracht en kun je zelf met de adviezen aan de slag. Of alsnog voor een traject kiezen, waarbij jij bepaalt op welke onderdelen jij ondersteuning en begeleiding nodig hebt.

3.

Vervolgstappen: coaching

In jouw persoonlijke Vitaliteit & Veerkracht-plan nemen we op welke vervolgstappen je wilt zetten. De nadruk ligt daarbij op wat jij zelf kan doen, waar jij invloed op hebt, wat voor jou belangrijk is.
Het kan zijn dat jij behoefte hebt aan coaching specifiek gericht op één van de onderdelen van Vitaliteit & Veerkracht zoals begeleiding bij burn-out en stresspreventie (volgens de CSR-methode), rouwverwerking, persoonlijke en/of professionele ontwikkeling of loopbaanvraagstukken. Ook dan neem ik alle aandachtsgebieden in mijn coaching mee, omdat ze allemaal van invloed zijn.

Daarbij maak ik gebruik van verschillende instrumenten en methodieken, waaronder die van het CSR-centrum en OERsterk.
Ik werk met inzichten uit de positieve gezondheid en positieve psychologie, orthomoleculaire voedingsleer, mindfulness, zijns-orientatie en met diverse ademhalingstechnieken, systemisch werk, cognitieve gedragstherapie, visualisaties, lichaamswerk, wandelcoaching.

Afhankelijk van jouw vraagstukken en struikelblokken gebruiken we deze in jouw ontdekkingsreis naar een vitaal en veerkrachtig leven. Ieder mens is anders en wat voor iemand anders werkt, werkt voor jou misschien juist niet. Daar houd ik vanzelfsprekend rekening mee. Ik heb dus geen standaard recept of quick-fix voor je. Elk traject is maatwerk. De manier waarop we het traject vormgeven bepalen we in onderling overleg.

Gedurende het traject zien we elkaar zo vaak als nodig en zo weinig als mogelijk is. Meestal zijn er 5 tot 7 sessies nodig om jou al meer Vitaliteit en Veerkracht te laten ervaren. Bij forse overspanningsklachten of complexe vragen is er vaak meer nodig. Een traject is altijd uit te breiden met een losse coachsessie of een nieuwe serie coachsessies.

De natuur als spiegel

Graag ga ik ook letterlijk met je op pad. Al wandelend in de natuur kan een coachgesprek je tot nieuwe inzichten brengen. De natuur biedt veel prachtige metaforen voor de situaties waarin je je kunt bevinden. Wandelend coachen werkt dus heel verhelderend.